Varför ville du börja jobba på Itello?

Jag letade efter en arbetsplats där jag skulle få bygga något spännande och utmanande tillsammans med andra likasinnade, men där också jobbet inte var precis allt. En arbetsplats där arbetsuppgifterna krävde uppmärksamhet och problemlösning tillsammans med kollegorna, men där också luncherna och fikapauserna var minst lika spännande som arbetsuppgifterna. En arbetsplats där jag fick utvecklas inom professionen, men där jag också skulle lära känna nya vänner - kanske vissa för livet.

Ju fler personer jag fick träffa från Itello, desto mer övertygad blev jag att det här kunde vara precis den arbetsplats som jag letade efter. I skrivande stund befinner vi oss ungefär ett år senare i tid och det har visat sig att jag träffat helt rätt! :)                            

Hur ser din arbetsdag på Itello ut?

Såhär kan en dag se ut för mig.

Just nu testar jag att äta frukost på jobbet, så dagen börjar med att jag hälsar på kollegorna, hämtar en cappuccino i köket, plockar upp frukostsmörgåsen ur väskan och sätter mig framför datorn. Ofta hoppar jag rakt in i koden där jag slutade dagen innan, men idag drar den till synes outtömliga hörlursdiskussionen igång med grannkollegan till höger, för att så småningom glida över i kodning.

Fram till kl 10 knackar jag kod. Sedan är det dags att köra daily inom teamet. På dailyn går vi igenom nya ärenden som trillat in till oss, diskussioner som uppstått samt stämmer av dagens arbetsuppgifter. Idag visar det sig att kollegan till vänster blivit klar med en uppgift och att det är dags för code review, så jag sätter mig in i uppgiftsbeskrivningen och kikar på kollegans kod, ställer frågor till vederbörande och för diskussioner kring eventuella ändringar.

Idag är det också #sushitisdag, så de intresserade går i samlad trupp och köper spicy tuna eller mindre fiskigt alternativ för de svagmagade. Runt lunchbordet börjar någon prata om datorspelssessionen vi hade igår kväll och en annan påstår att glas är en tidsenhet. Klassisk Itellolunch!    

Under eftermiddagen fortsätter code reviewen ett par timmar fram till fikat. Efter fikat är det dags att ta sig an ett nyinkommet ärende, och det visar sig att jag behöver en genomgång av affärslogiken och området i Inca för att förstå uppgiften och problematiken samt kunna återskapa felet lokalt, så jag glider upp till en kollega i ett av kundteamen för att få hjälp med detta. Aktiviteten tar upp resten av dagen och det är så småningom dags att röra sig hemåt.     

Vad är det mest utvecklande med ditt jobb?

Att tillsammans med drivna och kompetenta kollegor få förvalta och utveckla komplexa långsiktiga system som kan vara väldigt stora med höga krav på allt från korrekthet och säkerhet till prestanda och stabilitet - och som dessutom är del av komplexa ekosystem ute hos kund - är nog det mest utvecklande med mitt jobb.

bjorn.englund@itello.se

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor